MALI TRIK KAKO DA BUDU JOŠ MEKŠE I SOČNIJE - TAJNA JE U SOSU: Ćufte sa krompirom iz tiganja

Za nedeljni ručak napravite najsočnije ćufte u sosu sa krompirom.

Printscreen/YT/Lieblingsrezepte

Kada ne znate šta više da pravite, onda ćufte mogu biti pravo rešenje za ručak. Mnogi ih vole, mogu se praviti od različitog mesa, na brojne načine i kombinovati sa različitim vrstama sosa. Za ovaj recept potrebno je da prvo malo propržite krompir, zatim da mu dodate ćufte od mlevenog mesa, a tek na kraju ćete dodati sos za još bolji ukus jela. Glavni sastojci za njega su paradajz pelat i pavlaka. Tako da osim što ovim načinom pripreme dobijate sočno meso i mekane krompiriće, za ovaj ručak biće vam potrebna još samo salata, pošto u obroku imate baš sve i meso, prilog, ali i sos.

Sastojci:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 3-4 krompira
  • 1 luk
  • 1-2 šargarepe
  • 125 ml vode

Za sos:

  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašika paradajz pelata
  • 1 kašika brašna
  • 125 ml vode
  • peršun

Priprema: