Okupite porodicu za stolom uz ručak koji neće moći da odbiju. Piletinu svi vole, a spanać kada spremite u ovom kremastom sosu voleće i oni kojima nije bio omiljeni prilog. Kako bi piletina bila sočnija dodajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa zapecite u rerni za hrskavi ukus.
Sastojci:
- 4-5 bataka ili karabataka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šolja bujona
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 1/4 šolje parmezana
- limunov sok
- 2 šolje bebi spanaća
Priprema:
U tiganju istopite kockicu putera, pa ispržite meso koje ste posolili, pobiberili i začnili crvenom paprikom. Zatim obrišite tiganj i ponovo istopite novu kockicu putera. Propržite iseckan beli luk i dodajte bujon, kao i pavlaku za kuvanje i parmezan. Na kraju dodajte i limunov sok. Kada sos proključa dodajte i spanać, pa posle 5-6 minuta vratite meso. Zapecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.