SUPER MEKANA PUTER PILETINA: Ne zaboravite marinadu, a u sos obavezno dodajte i 1 sastojak koji meso još više omekšava

Puter piletinu poslužite sa pire krompirom.

Shutterstock

Belo meso ume da bude nezgodno za pripremu zato što je suvo, pa morate tačno da znate koliko da pečete. Kada ga pohujete ili pravite u nekom sosu ukus je bolji, ali i tada treba da vodite računa. Kako bi piletina bila mekana, dobro je da je marinirate u jogurtu, a onda pri kuvanju obavzno stavite parče putera u sos, jer će je dodatno omekšati.  

Sastojci: 

  • 500 g pilećeg fileta 
  • 1/4 šolje jogurta
  • 2 kašike mlevenog belog luka 
  • 2 kašičice kumina u prahu
  • 2 kašičice korijandera u prahu
  • 1,5 kašičice paprike
  • 1 kašičica soli (ili po ukusu) 
  • 1/2 kašičice kurkume u prahu

Još:

  • 1 kašika ulja
  • 1 srednji luk (iseckan) 
  • 2-3 srednja paradajza (seckan)
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • 2 parčića neslanog putera
  • 1 kašičica kumina u prahu
  • 1 kašičica korijandera u prahu
  • 1/2 kašičice paprike
  • 1/2 kašičice soli (ili po ukusu)
  • 1/2 kašike šećera

Priprema:

Meso isecite na kockice, pa prelijte jogurtom i začinima i dobro promešajte. Ostavite meso u marinadi nekih pola sata, a zatim ga propržite. Izvadite meso iz tiganja, pa propržite seckani crni luk i paradajz, pa izblendirajte. Procedite i dodajte mu pavlaku za kuvanje i začine. U tiganj vratite meso, pa sipajte sos i komadiće putera, a zatim promešajte. Ostavite tako još par minuta. Ukrasite sa malo pavlake za kuvanje i korijanderom. 

This browser does not support the video element.

Kako se pravi puter piletina  Instagram/Fooodkings

 Izvor: Stvar ukusa