NIKAD BOLJI RECEPT ZA BORANIJU: U zapršku ne ide voda, već specijalan sastojak zbog kojeg je sos kremastiji

Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak.

Printscreen/YT/ Sherry Kovacs Milkovich

Svaka domaćica je bar jednom spremala boraniju. Ima onih koji izbegavaju ovo povrće, ali ako pripremite po ovom receptu, svi će se otimati za tanjir više. Zaprška se umesto sa vodom pravi sa pavlakom za kuvanje i ona čini sos neverovatno kremastim i ukusnim. Mirođija je bolja ako je sveža jer ona daje taj specifičan šmek. 

Poslužite sa mesom po želji. 

Sastojci:

  • 700-800 g boranije
  • mirođija
  • paradajz sok (po želji)
  • 1/2 crnog luka

Za zapršku:

  • 1 kašičica brašna
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje

Priprema:

Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, možete da koristite i onaj u prahu, ali tada nemojte preterano da pržite. Boraniju očistite i operite, pa dodajte u šerpu gde je luk. Prelijte paradajz sokom i sa vrlo malo vode. Začinite po želji i dodajte seckanu mirođiju. Poklopite i kuvajte. Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju. 

Izvor: Stvar ukusa