PITA IZ TIGANJA, BOLJA I OD PICE: Pravi se od pomfrita i paprike, a preko ide topljeni sir

Koru napravite od pomfrita i prelijte je jajima sa povrće, pa ispecite u tiganju. Ovo je pita koja će se svima dopasti.

Printscreen/YT/savurosTV

Pite sa sirom, spanaćem, mesom ste često jeli, a sada napravite nešto potpuno drugačije. Kora za pitu se pravi od pomfrita, pa se prelije sa jajima u koja ste dodali povrće. Sve to ispržite u tiganju i na kraju dodajte sir. Toliko je dobra da će nestati sa stola čim je poslužite. Ako ne volite ljuto izbacite papričicu, a dodajte šunku, paradajz ili nešto po vašem izboru. 

Sastojci:

  • 3 krompira 
  • 3 jajeta 
  • 1 paprika 
  • 4 ljute papričice 
  • malo peršuna 
  • 45 ml mleka 
  • 15 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1 kašičica soli 
  • 50 g tvrdog sira 

Priprema:

Isecite krompir kao pomfrit i ispržite. Jaja umutite sa mlekom, praškom za pecivo, brašnom i kašičicom soli. Papriku, ljutu papriku i peršun sitno iseckajte i dodajte u jaja. Sipajte preko pomfrita u tiganj, poklopite i pržite na niskoj temperaturi oko 10 minuta. Okrenite, poklopite i pržite još 10 minuta. Okrenite ponovo, pospite sekcanim sirom, poklopite i pržite još 10 minuta.