Krompir spada u najpopularnije povrće koje može da se pripremi na milion načina. Najpoznatiji načini pripreme su pečeni, pomfrit, pire... Donosimo vam recept za pečeni krompir, ali u predivnom umaku od jogurta. Na kraju se posipa sirom koji se topi. Ne postoji osoba koja će odoleti ovom krompiru, a za njegovu pripremu ne treba puno vremena.
- Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 100 ml jogurta
- 100 ml majoneza
- 100 ml mleka
- 3 čena belog luka
- 250 g tvrdog sira
- mladi luk
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove, pa posolite i pobiberite. U posudi pomešajte jogurt, majonez, mleko i mleveni beli luk. Sjedinite, pa dodajte pola količine rendanog tvrdog sira. Sipajte preko krompira i lepo promešajte. Ređajte u tepsiju i pospite preostalim rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 40-45 minuta. Pospite seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus