Krompir spada u najpopularnije povrće koje može da se pripremi na milion načina. Najpoznatiji načini pripreme su pečeni, pomfrit, pire... Donosimo vam recept za pečeni krompir, ali u predivnom umaku od jogurta. Na kraju se posipa sirom koji se topi. Ne postoji osoba koja će odoleti ovom krompiru, a za njegovu pripremu ne treba puno vremena.
- Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 100 ml jogurta
- 100 ml majoneza
- 100 ml mleka
- 3 čena belog luka
- 250 g tvrdog sira
- mladi luk
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove, pa posolite i pobiberite. U posudi pomešajte jogurt, majonez, mleko i mleveni beli luk. Sjedinite, pa dodajte pola količine rendanog tvrdog sira. Sipajte preko krompira i lepo promešajte. Ređajte u tepsiju i pospite preostalim rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 40-45 minuta. Pospite seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem