Pire krompir ste mnogo puta jeli kao prilog i postoji hiljadu caka kako da ga napravite da bude savršen. Predlažemo vam da probate da napravite ukusno jelo od pire krompira punjeno sirom i šunkom, a onda i pohovano. Ne postoji ništa lepše, a nije teško da se napravi. Unutra je mekano, a spolja krckavo i zato je pravi užitak. Možete da služite i gostima, ali i kao večeru ili doručak.
- Sastojci:
- 800 g krompira
- malo peršuna
- 2 kašike skroba
- 100 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
Priprema:
Krompir oljuštite, iseckajte, pa skuvajte. Procedite i ispasirajte. Dodajte seckani peršun, skrob i rendani sir. Posolite, pobiberite i sjedinite. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 15 minuta. Kašikom vadite smesu, pa malo rukama oblikujte, preko stavite parče sira i šunke i zatvorite sa još malo pire krompira i lepo rukama oblikujte pitu. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a zatim u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem