Možda vam ne deluje pratkično da čuvate jabuke preko zime jer one uvek mogu da se nađu na pijacama i u prodavnici, ali ovako je mnogo lakše. Kada se iseckaju, pošećere i preliju vodom one su spremne. Možete da ih koristite kada vam se jede kompot, pita sa jabukama, kolači... Nema čekanja da ih seckate ili da idete u radnju, samo uzmete koliko vam je potrebno.
- Sastojci:
- 2 kg jabuka
- sok od pola limuna
- 1 kašika šećera po tegli
- voda
Priprema:
U posudu sipajte vodu i sok od limuna. Jabuke očistite od semenki i isecite na kockice. Sipajte ih u vodu sa limunom i ostavite nekih 5 minuta. Zatim ih stavite u sterilisane tegle i u svaku sipajte po kašiku šećera. Sipajte vodu do vrha i zatvorite. Malo protresite teglu da se šećer rastvori, a zatim u šerpu stavite krpu i poređajte tegle. Sipajte vodu skoro do vrha i kuvajte. Kada provri kuvajte još 10 minuta, pa sklonite sa šporeta i ostavite u toj vodi još 2-3 sata. Kada se ohlade stavite ih u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus