Ako volite da jedete pite ili španski omlet onda će vam se ovaj recept definitivno dopasti. On je nešto izmađu ta dva jela, a ne možemo da ga nazovemo pita jer ne sadrži ni kore, kao ni testo. A nije baš ni španski omlet, ali je zato nešto najukusnije što ćete probati, a može da se nazove lažna pita. Pravi se od belog mesa koje se preliva jajima koja ste umutili sa krem sirom, a zatim se posipa rendanim sirom koji se tokom pečenja topi i razvlači pri svakom zalogaju. Uživajte u predivnom jelu koje se lako i brzo sprema.
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 2 kašike putera
- 3 jajeta
- 1/2 kašičice origana
- 2 kašike brašna
- 1 kašika krem sira
- 50 ml jogurta
- peršun
- 2 paradajza
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Belo meso isecite na kockice, pa propržite na istopljenom puteru. Posolite i pobiberite. Jaja posolite i pobiberite, pospite origanom i umutite. Dodajte brašno i nastavite da mutite. Dodajte krem sir i dobro sve sjedinite mikserom ili žicom. Dodajte seckani peršun, sipajte jogurt i promešajte i prelijte preko belog mesa. Paradajz isecite na kolutove, pa poređajte preko. Pospite rendanim sirom, pa poklopite. Nakon 10 minuta jelo je gotovo i možete da servirate.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem