Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE SARME PUNJENE PIREOM: Zaboravićete na one sa kiselim kupusom - specijalitet od kojeg će vam poći voda na usta

Autor Sanja Belinić

Ne postoji osoba kojoj se neće svideti pohovane sarme.

 Pohovane sarme Izvor: Printscreen/YT/ Simple menu

Od kiselog kupusa se pravi najomiljenije srpsko jelo, a to su sarme. Kako dođe hladno vreme, svi jedva čekaju da se ovaj specijalitet nađe na stolu. Mi predlažemo da isprobate nešto jednako ukusno, samo od svežeg kupusa. To su pohovane sarme punjene pire krompirom, a ovo je odličan predlog ne samo za ručak, nego i za novogodišnju trpezu. 

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • 1 kupus
  • 1 crni uk
  • 3 jajeta
  • 1 šargarepa
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica sušenog belog luka
  • 3 kašike prezli
  • 3 kašike brašna

Priprema:
Krompir isecite i skuvajte. U tiganju propržite sitno seckan crni luk, pa posle 5 minuta dodajte rendanu šargarepu. Pržite još kratko, a zatim posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i belim lukom u prahu. Dodajte povrće u proceđen krompir i ispasirajte. Liske kupusa potopite kratko u vrelu vodu, da omekšaju, pa isecite koren. Sipajte nadev i urolajte. Umočite sarme u brašno, pa umućena jaja i na kraju u prezle. Ispržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti