Od kiselog kupusa se pravi najomiljenije srpsko jelo, a to su sarme. Kako dođe hladno vreme, svi jedva čekaju da se ovaj specijalitet nađe na stolu. Mi predlažemo da isprobate nešto jednako ukusno, samo od svežeg kupusa. To su pohovane sarme punjene pire krompirom, a ovo je odličan predlog ne samo za ručak, nego i za novogodišnju trpezu.
- Sastojci:
- 5 krompira
- 1 kupus
- 1 crni uk
- 3 jajeta
- 1 šargarepa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica sušenog belog luka
- 3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
Priprema:
Krompir isecite i skuvajte. U tiganju propržite sitno seckan crni luk, pa posle 5 minuta dodajte rendanu šargarepu. Pržite još kratko, a zatim posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i belim lukom u prahu. Dodajte povrće u proceđen krompir i ispasirajte. Liske kupusa potopite kratko u vrelu vodu, da omekšaju, pa isecite koren. Sipajte nadev i urolajte. Umočite sarme u brašno, pa umućena jaja i na kraju u prezle. Ispržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus