Od kiselog kupusa se pravi najomiljenije srpsko jelo, a to su sarme. Kako dođe hladno vreme, svi jedva čekaju da se ovaj specijalitet nađe na stolu. Mi predlažemo da isprobate nešto jednako ukusno, samo od svežeg kupusa. To su pohovane sarme punjene pire krompirom, a ovo je odličan predlog ne samo za ručak, nego i za novogodišnju trpezu. 

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • 1 kupus
  • 1 crni uk
  • 3 jajeta
  • 1 šargarepa
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica sušenog belog luka
  • 3 kašike prezli
  • 3 kašike brašna

Priprema:
Krompir isecite i skuvajte. U tiganju propržite sitno seckan crni luk, pa posle 5 minuta dodajte rendanu šargarepu. Pržite još kratko, a zatim posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i belim lukom u prahu. Dodajte povrće u proceđen krompir i ispasirajte. Liske kupusa potopite kratko u vrelu vodu, da omekšaju, pa isecite koren. Sipajte nadev i urolajte. Umočite sarme u brašno, pa umućena jaja i na kraju u prezle. Ispržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE