U Srbiji kada se pomenu pečurke obično se misli na šampinjone, ali postoji još vrsta koje su jedanko ukusne. Mi vam danas predlažemo da napravite lisičarke sa pirinčem. Jednostavno i ukusno jelo oduševiće vas na prvi zalogaj, a ove pečurke možete sa napravite na različite načine. Pored toga što su ukusne, lisičarkespadaju u kvalitetnije i zdrave pečurke koje su pune proteina i belančevina, kao i provitamina A, vitamine B kompleksa i C.

  • Sastojci:
  • 500-600 g lisičarki 
  • 200 g pirinča 
  • 2 glavice crnog luka 
  • 1 ravna kašika slatke crvene paprike 
  • 1,5-2 l vode 

Priprema:
Pečurke očistite vlažnom krpom ili ubrusom, pa isecite (ne mnogo sitno) i kratko blanširajte. To znači da ih stavite u ključalu i posoljenu vodu i ostavite nekih 5-10 minuta. U šerpi na malo ulja propržite crni luk isečen na rebarca, pa kada omekša dodajte pečurke. Posolite i pobiberite, pa dodajte slatku papriku. Promešajte i sipajte ključalu vodu. Promešajte i kuvajte još nekih 15 minuta, a kada pečurke omkšaju dodajte opran pirinač. Ako je potrebno još posolite i začinite po želji i kuvajte dok pirinač ne upije vodu. Prijatno! 

Izvor: Stvar ukusa