Paradajz sos se koristi u mnogim jelima, a ćufte ili bolonjeze ne možemo da zamislimo bez njega. Ni kupovni nije loš, ali ukus domaćeg paradajz sosa ne može da se meri ni sa čim. Jedna italijanska porodica je na YouTubu-u podelila porodični recept za najbolji paradajz sos. Njihova tajna je u tome što u svaku teglu dodaju svež list bosiljka koji daje posebnu aromu. Obavezno isprobajte ovaj recept, jer ćete se sigurno oduševiti.
- Sastojci:
- 13 kg paradajza
- listovi bosiljka
- 4 kašike soli
- 1 kašika šećera
Priprema:
U sterilisane tegle stavite po jedan list bosiljka. Paradajz operite i stavite u šerpu i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte nekih 5-10 minuta. Zatim paradajz procedite, pa sačekajte da se ohladi. Zatim skinite kožicu i dobro izblendirajte. Na kraju paradajz procedite, a onda mu dodajte so i šećer, pa promešajte. Napunite tegle dobijenim sosom i dobro ih zatovrite. Kuvajte ih u ključaloj vodi još 15 minuta. Zatim ostavite tegle da se ohlade i ostavite ih na tamnom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Piroške sa sirom i mladim lukom
Jagnjeći kotleti sa belim lukom
Najukusnija torta od maka sa filom od limuna
Sočni lava kolač sa belom čokoladom