Sigurni smo da ste do sada pravili pohovane tikvice, ali ovaj recept se razlikuje od svega što ste jeli. Predlažemo vam da ih ispohujete sa dodatkom parmezana, a onda da ih napunite bulgurom sa šargarepom i ljutom papričicom. Pikantne punjene tikvice će se dopasti svima već na prvi zalogaj, a ni njihova priprema nije previše zahtevna.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 3 čena belog luka
- 1/3 ljute paprike
- 3 paradajza
- 1 kašičica paprike
- 60 g bulgura
- bosiljak
- 1 kašičica slatke paprike
- Za pohovanje:
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
- 80 g parmezana
Priprema:
Tikvice isecite na kriške po dužini, pa stavite u vatrostalnu posudu i posolite. Ostavite nekih 10 minuta da puste vodu. U tiganju propržite seckani crni luk, pa kada omekša dodajte rendanu šargarpeu. Promešajte i posle par minuta dodajte seckanu ljutu papriku i mleveni beli luk. Nakon toga opet promešajte, pa pospite slatkom paprikom i dodajte bulgur i seckani paradajz. Sipajte vodu (ne previše), poklopite i krčkajte dok bulgur ne omekša. Na kraju u smesu dodajte seckani svež bosiljak. Pomešajte prezle i parmezan, a jaja umutite i posolite. Tikvice osušite od viška vode, pa uvljajate u brašno, zatim u jaja, pa u prezle sa parmezanom. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Preko stavite malo smese sa bulgurom, pospite rendanim sirom, pa preko stavite tikvicu koju ste umočili u smesu za poh. Opet sipajte fil, preko rednani sir i još jednu pohovanu tikvicu. Pospite rendanim sirom i tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem