U srpskoj kuhinjićuftesu jedno od omiljenih jela, a najčešće se jedu u paradajz sosu sa pire kromirom. Ako volite loptice od mlevenog mesa, mi vam danas predlažemo da isprobate i ćufte od kuvanog krompira i jaja. Izuzetno su ukusne, jednostavne za pripremu, a mirođija im daje poseban šmek. Dovoljno je da ćufte poslužite sa pavlakom. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 2 velika krompira 
  • 3 jajeta 
  • 2 kriške limuna 
  • malo mladog luka 
  • 1 veza mirođije 
  • 50 g brašna 
  • 50 ml vode 

Priprema: 

Krompir skuvajte u ljusci, pa procedite i sačekajte da se ohladi. U međuvremenu skuvajte jaja sa kriškama limuna, pa takođe procedite i sačekajte da se ohlade. Sitno isecite krompir i jaja, pa dodajte seckani mladi luk, mirođiju, posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte brašno i vodu i sve lepo sjedinite. Oblikujte ćufte i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 5-10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa