U srpskoj kuhinjićuftesu jedno od omiljenih jela, a najčešće se jedu u paradajz sosu sa pire kromirom. Ako volite loptice od mlevenog mesa, mi vam danas predlažemo da isprobate i ćufte od kuvanog krompira i jaja. Izuzetno su ukusne, jednostavne za pripremu, a mirođija im daje poseban šmek. Dovoljno je da ćufte poslužite sa pavlakom. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 velika krompira
- 3 jajeta
- 2 kriške limuna
- malo mladog luka
- 1 veza mirođije
- 50 g brašna
- 50 ml vode
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa procedite i sačekajte da se ohladi. U međuvremenu skuvajte jaja sa kriškama limuna, pa takođe procedite i sačekajte da se ohlade. Sitno isecite krompir i jaja, pa dodajte seckani mladi luk, mirođiju, posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte brašno i vodu i sve lepo sjedinite. Oblikujte ćufte i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 5-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem