U srpskoj kuhinjićuftesu jedno od omiljenih jela, a najčešće se jedu u paradajz sosu sa pire kromirom. Ako volite loptice od mlevenog mesa, mi vam danas predlažemo da isprobate i ćufte od kuvanog krompira i jaja. Izuzetno su ukusne, jednostavne za pripremu, a mirođija im daje poseban šmek. Dovoljno je da ćufte poslužite sa pavlakom. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 velika krompira
- 3 jajeta
- 2 kriške limuna
- malo mladog luka
- 1 veza mirođije
- 50 g brašna
- 50 ml vode
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa procedite i sačekajte da se ohladi. U međuvremenu skuvajte jaja sa kriškama limuna, pa takođe procedite i sačekajte da se ohlade. Sitno isecite krompir i jaja, pa dodajte seckani mladi luk, mirođiju, posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte brašno i vodu i sve lepo sjedinite. Oblikujte ćufte i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 5-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus