Pohovne tikvice mnogi vole da jedu, a one su idealan prilog ili ukusno glavno jelo. Ali, ko još želi da stoji pored šporeta i da se znoji dok pohuje. Mi vam predlažemo sjajan recept koji ne zahteva puno truda niti stajanja pored šporeta na ovoj vrućini. Tikvice napunite sirom, urolajte i ispohujte u rerni, a ovaj recept je odličan predlog za lagani letnji ručak.

  • Sastojci:
  • 2-3 tikvice
  • 50 ml maslinovog ulja 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • prezle
  • 100 grama tvrdog sira
  • nekoliko čeri paradajza
  • 2 čena belog luka

Priprema: 
Tikvice isecite po dužini, pa ih kratko blanširajte u vreloj vodi. Zatim ih osušite ubrusima. Maslinovo ulje sipajte u posudu, pa dodajte slatku papriku, so, biber i italijanski začin. Dobro promešajte i premažite tikvice sa obe strane, pa uvaljajte u prezle. Na svaku tikvicu stavite parče sira, pa urolajte i ređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Čeri paradajz isecite na polutke, pa ubacite u posudu. Mleveni beli luk dodajte u smesu od maslinovog ulja (koja vam je preostala) i premažite tikvice u posudi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

TikTok/ fitgreenmind  Recept za ćufte od tikvica

Izvor: Stvar ukusa