Pohovne tikvice mnogi vole da jedu, a one su idealan prilog ili ukusno glavno jelo. Ali, ko još želi da stoji pored šporeta i da se znoji dok pohuje. Mi vam predlažemo sjajan recept koji ne zahteva puno truda niti stajanja pored šporeta na ovoj vrućini. Tikvice napunite sirom, urolajte i ispohujte u rerni, a ovaj recept je odličan predlog za lagani letnji ručak.
- Sastojci:
- 2-3 tikvice
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica italijanskog začina
- prezle
- 100 grama tvrdog sira
- nekoliko čeri paradajza
- 2 čena belog luka
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, pa ih kratko blanširajte u vreloj vodi. Zatim ih osušite ubrusima. Maslinovo ulje sipajte u posudu, pa dodajte slatku papriku, so, biber i italijanski začin. Dobro promešajte i premažite tikvice sa obe strane, pa uvaljajte u prezle. Na svaku tikvicu stavite parče sira, pa urolajte i ređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Čeri paradajz isecite na polutke, pa ubacite u posudu. Mleveni beli luk dodajte u smesu od maslinovog ulja (koja vam je preostala) i premažite tikvice u posudi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem