Ćuftese uglavnom prave od mlevenog mesa, a Srbi najčešće vole da ih jede u paradajz sosu, poslužene uz pire krompir. Danas vam donosimo recept i za ukusne ćufte od povrća koje će vam se dopasti već na prvi zalogaj, a čija priprema nije nimalo zahteva. Kombinacija različitog povrća, mahunarki i začina je prosto savšrena, a uz ovako pripremljene ćufte dovoljno je da poslužite samo salatu. 

  • Sastojci:
  • 400 g pasulja iz konzerve 
  • 8 pečuraka
  • 2 ljubičasta luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kima
  • 1 jaje 
  • 8-9 kašika prezli
  • 1 kašičica senfa
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • 1/2 veze peršuna

Priprema: 

Jedan ljubičasti luk i pečurke dobro izblendirajte, pa propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. U blender dodajte proceđeni pasulj, kukuruz, ljubičasti luk, čenove belog luka i kratko izblendirajte. Zatim dodajte začine, jaja, prezle, senf i seckani peršun i rukama dobro sjedinite smesu. U dobijenu smesu dodajte i propržene pečurke sa lukom i sjedinite. Oblikujte ćufte i pržite. 

BONUS VIDEO: 

Recept za ćufte od tikvica TikTok/ fitgreenmind

Izvor: Stvar ukusa