Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a njihovo najpopularnije jelo, pored pice, je pasta. Ako ste i vi ljubitelj pasti preporučujemo vam da spremite ovusa slaninom i tikvicom. Ovo jelo se brzinski pravi i zasitno je, pa je odličan predlog kada ste mnogo gladni. Umesto špageta možete da koristite bilo koju vrstu testenine.
- Sastojci:
- 200 g slanine
- 250 g špageta
- 3 čena belog luka
- 1 tikvica
- 70 g parmezana
- puter
- bosiljak
Priprema:
Slaninu iseckajte na kockice, pa propržite na malo ulja. Zatim izvadite i stavite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Stavite špagete da se kuvaju. U tiganju gde je bila slanina stavite puter i kada se istopite propržite sitno seckani beli luk, pa dodajte tikvicu iseckanu na male trake. Vratite slaninu, pa posolite i pobiberite. Sipajte dve kutlače vode u kojoj se špagete kuvaju i promešajte. Dodajte parmezan i promešajte. Špagete procedite i dodajte u sos, pa pospite seckanim bosiljkom i promešajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom