Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a njihovo najpopularnije jelo, pored pice, je pasta. Ako ste i vi ljubitelj pasti preporučujemo vam da spremite ovusa slaninom i tikvicom. Ovo jelo se brzinski pravi i zasitno je, pa je odličan predlog kada ste mnogo gladni. Umesto špageta možete da koristite bilo koju vrstu testenine.
- Sastojci:
- 200 g slanine
- 250 g špageta
- 3 čena belog luka
- 1 tikvica
- 70 g parmezana
- puter
- bosiljak
Priprema:
Slaninu iseckajte na kockice, pa propržite na malo ulja. Zatim izvadite i stavite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Stavite špagete da se kuvaju. U tiganju gde je bila slanina stavite puter i kada se istopite propržite sitno seckani beli luk, pa dodajte tikvicu iseckanu na male trake. Vratite slaninu, pa posolite i pobiberite. Sipajte dve kutlače vode u kojoj se špagete kuvaju i promešajte. Dodajte parmezan i promešajte. Špagete procedite i dodajte u sos, pa pospite seckanim bosiljkom i promešajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus