Sastojci:

  • 600 g raviola sa sirom
  • 2 jajeta
  • 80 ml mleka
  • 475 g prezli
  • ulje za prženje
  • 60 g parmezana u prahu ili rendanog
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • sos po želji za serviranje

Recept za pržene raviole:

Za raviole pripremljene na ovaj način pleh obložite papirom za pečenje. Stavite jaja i mleko u malu posudu i umutite dok se dobro ne sjedine. Stavite prezle na tanjir ili u plitku činiju.

Svaki ravioli umočite u smesu od jaja, pa uvaljajte u prezle. Ponovite postupak sa svim raviolima. Stavite ih u ​​jednom sloju na pleh. Zagrejte ulje u dubokom loncu. Dodajte 6-8 raviola i pržite 3-4 minuta ili dok ne porumene.

Ponovite postupak sa preostalim raviolima. Pospite parmezanom i peršunom i servirajte sa sosom za umakanje. Uživajte!Možda ćete želeti da napravite i domaće raviole.

Pročitajte i kako se prave pohovani kiseli krastavčići

BONUS VIDEO

Instagram/dinner_at_hols  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa