Sastojci:
- 600 g raviola sa sirom
- 2 jajeta
- 80 ml mleka
- 475 g prezli
- ulje za prženje
- 60 g parmezana u prahu ili rendanog
- 1 kašika seckanog peršuna
- sos po želji za serviranje
Recept za pržene raviole:
Za raviole pripremljene na ovaj način pleh obložite papirom za pečenje. Stavite jaja i mleko u malu posudu i umutite dok se dobro ne sjedine. Stavite prezle na tanjir ili u plitku činiju.
Svaki ravioli umočite u smesu od jaja, pa uvaljajte u prezle. Ponovite postupak sa svim raviolima. Stavite ih u jednom sloju na pleh. Zagrejte ulje u dubokom loncu. Dodajte 6-8 raviola i pržite 3-4 minuta ili dok ne porumene.
Ponovite postupak sa preostalim raviolima. Pospite parmezanom i peršunom i servirajte sa sosom za umakanje. Uživajte!Možda ćete želeti da napravite i domaće raviole.
Pročitajte i kako se prave pohovani kiseli krastavčići
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Recept za Svetosavske perece - tradicionalno pecivo koje se mesi na dan slave
Kreker sendviči sa mlevenim mesom - slavsko predjelo koje se brzo sprema
Krompir rolnice punjene piletinom
Kulinarski trikovi za savršena jela od testenina