Sastojci:
- 4 krompira
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna
- so, biber, mlevena slatka paprika i beli luk u prahu po ukusu
- 1 šargarepa
- 1 praziluk
Prilog:
- 2 mlada luka
- 3 čeri paradajza
- 150 g sira
- 2 kašike majoneza
- ulje za prženje
Priprema:
Ako volite jednostavna, a bogata jela puna ukusa, ove pljeskavice od restovanog krompira su pravi izbor! Savršena kombinacija krompira, svežeg povrća i sira čini ih neodoljivima – spolja hrskave, a iznutra mekane i sočne. Ovaj recept je odličan način da iskoristite preostali krompir i napravite brz, ukusan obrok za celu porodicu.
Pljeskavice možete poslužiti uz kiselo mleko, pavlaku ili laganu salatu.
Ako želite dodatnu hrskavost, možete ih peći u rerni na 200°C oko 20 minuta umesto da ih pržite.
Možete ih poslužiti kao glavno jelo uz osvežavajući preliv od paradajza, majoneza i sira, ili kao prilog uz omiljene sosove i salate. Bilo da ih pržite na tiganju ili pečete u rerni, garantujemo da će nestati sa stola u trenu!
U činiji umutite jaja, dodajte so, biber, brašno i dobro umešajte da nema grudvica.
Krompir isecite na male kockice pa ga isperite u hladnoj vodi, a zatim prebacite u tiganj da se prži. Šargarepu izrendati, a praziluk sitno iseckati pa dodati krompiru. Dodajte začine so, biber, luk i papriku. Dobro promešajte pa smesu sipajte u prethodnu sa jajima i brašnom.
U tiganju zagrejati biljno ulje na srednjoj temperaturi. Kašikom vaditi smesu i pržiti pljeskavice sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 3-4 minuta po strani).Vaditi ih na papirni ubrus da upiju višak ulja.
Paradajz i luk sitno iseckati, sir narendati, a zatim pomešati sa majonezom. Ovu smesu možete poslužiti kao prilog ili staviti na tople pljeskavice pre služenja.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
ODRŽAN NAJZDRAVIJI DOGAĐAJ U GRADU – IMUNO FEST
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom