Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 200 ml kefira
  • praziluk
  • 2 jajeta
  • 3 kašike brašna
  • 1 paradajz
  • 1 crvena paprika
  • so, biber
  • ulje za prženje

Kako se prave pljeskavice:

Pljeskavice su odličan izbor za ručak, a ukoliko ih obogatite nekim povrćem, neće vam biti potrebna ni salata uz njih.

U posudu pomešajte mleveno meso, kefir, dodajte jaja i brašno pa sve dobro umešajte. Papriku, paradajz i praziluk iseckajte na sitno pa dodajte u smesu. Sve sjedinite i kašikom vadite pljeskavice i pržite u tiganju.

Pravilno pečenje

Pljeskavice pecite na jako zagrejanom roštilju ili tiganju, bez pritiskanja! Ako ih stalno pritiskate lopaticom, izgubiće sokove i biće suve.

Bonus video

pljeskavice od krompira punjene  Izvor: pljeskavice od krompira punjene