Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 200 ml kefira
- praziluk
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 paradajz
- 1 crvena paprika
- so, biber
- ulje za prženje
Kako se prave pljeskavice:
Pljeskavice su odličan izbor za ručak, a ukoliko ih obogatite nekim povrćem, neće vam biti potrebna ni salata uz njih.
U posudu pomešajte mleveno meso, kefir, dodajte jaja i brašno pa sve dobro umešajte. Papriku, paradajz i praziluk iseckajte na sitno pa dodajte u smesu. Sve sjedinite i kašikom vadite pljeskavice i pržite u tiganju.
Bonus video
Najukusniji oreo čizkejk
Čokoladni krem desert gotov očas posla
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima