Sastojci:

  • 1 beli hleb
  • 80 g putera, omekšanog
  • 4 čena belog luka, oljuštena i vrlo sitno naseckana
  • 50 g zelenog pesta
  • šaka bosiljka, grubo iseckanog
Savet plus:

Da biste ovo jelo pekli u rerni umesto na roštilju, zagrejte rernu na 200°C i stavite foliju oko hleba. Peci te na plehu 15 minuta. Odmotajte i servirajte.

Recept za hleb sa belim lukom, koji se pravi na roštilju:

Kako biste pripremili hleb po ovom receptu, u maloj posudi pomešajte omekšali puter, pesto, beli luk i seckani bosiljak. Isecite kriške hleba debljine 2,5 cm, ali nemojte ići do kraja, već samo do donje kore.

Stavite jednu ili dve kašičice smese sa puterom između svake kriške. Umotajte hleb u foliju i stavite na roštilj na 12-15 minuta. Odmotajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i punjeni hleb sa sirom na italijanski način.

Pročitajte kao se pravi domaći rolovani hleb sa belim lukom i peršunom

BONUS VIDEO

Recept za originalnu italijansku fokaču Izvor:  Recept za originalnu italijansku fokaču

StvarUkusa