Sastojci:
- 1 beli hleb
- 80 g putera, omekšanog
- 4 čena belog luka, oljuštena i vrlo sitno naseckana
- 50 g zelenog pesta
- šaka bosiljka, grubo iseckanog
Recept za hleb sa belim lukom, koji se pravi na roštilju:
Kako biste pripremili hleb po ovom receptu, u maloj posudi pomešajte omekšali puter, pesto, beli luk i seckani bosiljak. Isecite kriške hleba debljine 2,5 cm, ali nemojte ići do kraja, već samo do donje kore.
Stavite jednu ili dve kašičice smese sa puterom između svake kriške. Umotajte hleb u foliju i stavite na roštilj na 12-15 minuta. Odmotajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i punjeni hleb sa sirom na italijanski način.
Pročitajte kao se pravi domaći rolovani hleb sa belim lukom i peršunom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem