Sastojci:

  • 560 g ćurećeg mesa isečenog na kockice
  • 240 ml majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 60 g grubo seckanih oraha
  • 60 g sušenih nezaslađenih brusnica
  • 3 mlada luka, naseckana
  • 2 rebra celera, iseckanog na kockice
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna
  • 1 kašika sitno iseckane mirođije
  • sok od 1 limuna
  • so i biber, po ukusu
Savet plus:

Ovu salatu možete da servirate u sendviču, u tom slučaju ćuretinu iseckajte na manje kockice. Salatu od ćuretine najbolje je servirati ohlađenu, pa izbegavajte da je ostavljate na sobnoj temperaturi duže od dva sata. Ako ne planirate odmah da je jedete, čuvajte je u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru, gde će ostati sveža 4 do 5 dana.

Recept za ćureću salatu sa orasima i mladim lukom:

Kako biste napravili ovu salatu prvo skuvajte ćureće meso i isecite na kockice veličine zalogaja. U veliku posudu ubacite kockice ćuretine, majonez, senf, seckane orahe, brusnice, seckani mladi luk, celer, peršun, mirođiju, limunov sok, so i biber.

Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Ohladite i servirajte. Ostavite da se ohladi u frižideru do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i najbržu salatu od kuvanih jaja.

Pročitajte kako se pravi salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz

BONUS VIDEO

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa