Sastojci:

  • 120 ml majoneza
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice vorčester sosa
  • 2 čena belog luka, rendana
  • 3 kašike svežeg limunovog soka, od 1 velikog limuna
  • 0,5 kašičice soli
  • 0,5 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 50 g sveže rendanog parmezana
Zašto je korisno da jedete maslinovo ulje?

Maslinovo ulje ima antioksidativna svojstva i sastoji se uglavnom od zdravih mononezasićenih masti, koje daju energiju, poboljšavaju rast ćelija i apsorpciju hranljivih sastojaka.

Recept za domaći cezar sos:

Kako biste napravili ovaj sos, u velikoj posudi pomešajte majonez, senf, vorčester sos, rendani beli luk, 3 kašike limunovog soka, so i biber i mutite da se sjedini.

Dok snažno mutite, polako dodajte maslinovo ulje. Kada se sve maslinovo ulje umeša, nastavite da mutite dok se dobro ne sjedini. Dodajte parmezan i umutite da se sjedini. Prebacite preliv u teglu, pokrijte poklopcem i stavite u frižider do upotrebe. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinski ajoli sos koji možete da jedete uz roštilj ili salate.

Pročitajte kako se pravi roštilj sos od paradajza, kakav još niste probali

BONUS VIDEO

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u "Komšiluku"! Izvor: Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u "Komšiluku"!

StvarUkusa