Sastojci:
- 120 ml majoneza
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice vorčester sosa
- 2 čena belog luka, rendana
- 3 kašike svežeg limunovog soka, od 1 velikog limuna
- 0,5 kašičice soli
- 0,5 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 120 ml maslinovog ulja
- 50 g sveže rendanog parmezana
Recept za domaći cezar sos:
Kako biste napravili ovaj sos, u velikoj posudi pomešajte majonez, senf, vorčester sos, rendani beli luk, 3 kašike limunovog soka, so i biber i mutite da se sjedini.
Dok snažno mutite, polako dodajte maslinovo ulje. Kada se sve maslinovo ulje umeša, nastavite da mutite dok se dobro ne sjedini. Dodajte parmezan i umutite da se sjedini. Prebacite preliv u teglu, pokrijte poklopcem i stavite u frižider do upotrebe. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinski ajoli sos koji možete da jedete uz roštilj ili salate.
Pročitajte kako se pravi roštilj sos od paradajza, kakav još niste probali
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini