NEMA NI KORE NI TESTO, SAMO SE 1 SASTOJAK PRELIJE SMESOM OD JOGURTA I JAJA: Pita koja je oduševila milione 

Uživajte u novom ukusu i lakoj pripremi pite sa karfiolom.

Printscreen/YT/Fast Tasty Easy

Kada vam se jede nešto neobično, onda je pita sa karfiolom pravo rešenje. Pravi se tako lako i brzo, a nećete moći da joj odolite. Ne trebaju vam ni kore ni testo, samo skuvajte karfiol i prelijte sa umućenom smesom od jaja i jogurta. Zapecite kratko u rerni i pita je spremna za služenje. Poseban ukus ovoj piti daje sir koji se razvlači. Uživaćete u svakom zalogaju. U nastavku proverite zašto je ovaj recept na internetu pogledalo više od 2,5 miliona ljudi,

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola 
  • 2 jajeta 
  • 125 ml mleka 
  • 125 ml ulja 
  • 200 ml jogurta 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 70-100 g sira

Priprema:

Isecite karfiol i operite. U posoljenu i ključalu vodu stavite karfiol i kuvajte 2-3 minuta, poklopljeno. Jaja, ulje, jogurt i mleko umutite, pa dodajte mlevenu papriku, so i biber. Lepo promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Sipajte dobijenu smesu preko kuvanog karfiola i dobro promešajte. Sipajte u nauljenu tepsiju i pecite na 200°C nekih 20-25 minuta. Izvadite i preko stavite rendani sir i vratite u rernu na kratko.