RUČAK ZA MANJE OD 200 DINARA: Pljeskavice od tikvica sa šargarepom spremne za 10 minuta

Ukoliko želite nešto drugačije i bez mesa, napravite vrlo jednostavno pljeskavice od tikvica i šargarepe.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Vegetables Recipes

Nema ko ne voli pljeskavice, a naročito ako uz njih ide i pomfrit i još neki prilog. Međutim, vrlo ukusne mogu biti i one koje se prave od povrća, i odlična su zamena za klasične od mesa. Za njih vam neće trebati mnogo vremena, jednostavno se prave i prže se u tiganju tek kada se svi sastojci izmešaju u posudi. Ako ste mislili da se od šargarepe, luka i tikvica ne može dobiti ukusno jelo, onda će vam ovaj recept pokazati da mislite pogrešno. Uživaćete u svakom zalogaju ovog jeftinog obroka, a možete ga služiti za ručak ili večeru uz šolju jogurta.

Sastojci:

  • 150 g šargarepe
  • 50 g luka
  • 5 g soli
  • 1,5 l tople vode
  • 550 g tikvica
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 8 g praška za pecivo

Priprema:

Izrendajte tikvice, a zatim i šargarepu koju ćete staviti u cediljku sa iseckanim lukom i preliti toplom vodom, pa tek onda staviti u posudu sa tikvicama. Dodajte jaja, so, prašak za pecivo, brašno i sve dobro izmešajte. U nauljen tiganj stavljajte smesu i nakon nekoliko minuta dobićete hrskave pljeskavice od povrća.