POHOVAN CRNI LUK PUNJEN KROMPIROM: Hrskav spolja, a kada ga zagrizete očekuje vas meko iznenađenje

Pred vama je recept za nešto drugačije pljeskavice, koje ćete praviti od luka, pa ih puniti pire krompirom.

Recept za pljeskavice od povrća.png
Foto: Printscreen/YT/Appetizing.tv-Vegetables Recipes

Pljeskavice se rado jedu i gotovo da nema ko ih ne voli. Međutim, ako želite nešto drugačiju verziju, onda ih napravite od povrća. Za ovaj recept biće vam potreban luk koji ćete izdubiti, a zatim puniti smesom od krompira, luka i drugih začina. Kako bi vam ovo jelo koje se prži u tiganju, bilo još mekše i sočnije koristite i kačkavalj pri punjenju. Jednostavno i brzo se pravi, a možete ih poslužiti uz jogurt i servirati za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 5 glavica crnog luka 
  • 500 g krompira
  • 20 g mirođije
  • 100 g sira
  • 3 jajeta 
  • 200 g brašna
  • 300 g prezli

Priprema:

Skuvajte krompir, pa ga ispasirajte. Luk (4 komada) presecite na pola, pa izvadite središnji deo. Iseckajte kao i preostali luk (1 komad) na kockice, pa stavite u nauljen tiganj, dinstajte nekoliko minuta, pa ga dodajte u pire krompir, a zatim so, biber i mirođiju. Promešajte, pa napunite ovom smesom luk do pola, stavite parče sira, pa do vrha napunite luk pire krompirom. Punjeni luk uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja i prezle. Stavite ih u tiganj i izvadite ih za deset minuta.