HRSKAVA SPOLJA, A UNUTRA FIL KOJI SE RAZVLAČI: Pohovana piletina iz rerne spremljena sa duplo manje ulja

Pohovana piletina iz rerne, brže se sprema, a što je veoma važno saćuvaće hrskavost i sočnost.

Printscreen/YT/ Appetizing.tv

Svi vole pohavana pileća prsa, sa filom od mocarele koji se prilikom jela razvlači. Razlika u ovom receptu je što piletinu ne pečete u dubukom ulju, već u rerni, ali ona će sačuvati svoju sočnost i hrskavu koricu. Što je najvažnije imaćete brzinski ručak, u kome će uživati svi ukućani.

Sastojci:

Za rolnice:

  • 400 g pilećih prsa
  • 10 g soli
  • 5 g bibera
  • 6 listova pršute
  • 1 paradajz
  • 150 g mocarele
  • 20 g svežeg bosiljka

Za poh:

  • 100 ml mleka
  • 1 jaje
  • 5 g soli
  • 2 g bibera
  • 100 g prezli
  • 20 ml maslinovog ulja

Priprema:

Pileća prsa izlupati tučkom za meso, začiniti, preko staviti šnitu pršute, paradajz, svež bosiljak i kockicu mocarele. Urolati kao mini rolat. Pomešati mleko i jaja, začiniti, potom piletinu umočiti u dobijenu smesu. Nakon toga dobro uvaljati u prezle i sve poređati u vatrostalnu činiju. Prelijti maslinovim uljem i peći 30 minuta u rerni na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa