Kada vam ostane bajat hleb, prženice su uvek prvi predlog. Sada od krompira, piletine i kora napravite lažne prženice. Zanimljiv predlog za večeru uz šolju hladnog jogurta. Ako kojim slučajte ostane par komada, slobodno ih jedite i sutradan, jer će biti jednako sveže i ukusne.
Pročitajte i koji sastojak da dodate kada pravite testo kako bi ono ostalo sveže i mekano nekoliko dana.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 300 g pilećeg filea
- 2 struka mladog luka
- 100 g tvrdog sira po želji
- 20 g putera
- 6 kora
Za preliv:
- 2 jajeta
- 250 ml jogurta
- 5 kašika brašna
- 1/3 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Krompir i piletinu skuvajte, zatim meso kada se prohladi sitno iseckajte, a krompir ispasirajte sa puterom. Pomešajte meso i krompir i dodajte seckani luk i rendani sir. Dobro sjedinite. Podelite smesu na 3 jednaka dela i oblikujte lopte. Koru premažite ulje, a preko stavite drugu. Stavite jednu loptu, razmažite, a onda i druge 2 kore spojene ulje, opet krompir, pa treće put stavite dve kore koje ste spojili ulje i na kraju razmažite smesu od krompira. Urolajte i isecite komade debljine 1 cm. Umutite jaje i dodajte jogurt, sodu i brašno, pa dobro pomešajte. Umočite komade u smesu i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa