Pita od krompira i sira iz tiganja

Pita od krompira i sira iz tiganja, uz dodatak mladog luka je idealna za doručak ili večeru.
Pljeskavica od krompira i luka Foto: prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 3 jajeta
  • 4 mlada luka
  • 50 g sira
  • so i biber po ukusu
  • ulje, za prženje
  • 1 kašičica belog luka u prahu
Zašto je korisno da jedete mladi luk?

Mladi luk sadrži hemijska jedinjenja koja su korisna u borbi protiv pojedinih tipova karcinoma. Mladi luk je niskokaloričan i ima visok sadržaj vode i vlakana, kao i veliku količinu vitamina K. Takođe sadrži vitamin C i ima antioksidativna svojstva.

Recept za pitu od krompira i sira:

Kako biste napravili pitu od krompira i sira, prvo krompir narendajte na krupno rende. Rendani krompir prelijte vodom i isperite. Iseckajte mladi luk na kolutove.

Prebacite mladi luk u činiju sa krompirom. U istu činiju razbijte jaja. Dodajte malo soli i mlevenog crnog biber, pa sve izmešajte. Sir narendajte na krupno rende. Biće vam potrebno oko 50 g sira. Sipajte malo ulja u vreli tiganj. Stavite polovinu pripremljene mešavine krompira. Izravnajte ga po celom tiganju.

Pospite rendanim sirom. Na vrh stavite drugi deo mešavine krompira i izravnajte. Sve pospite sa 1 kašičicom belog luka. Daće pikantan miris i ukus. Poklopite tiganj i pržite na laganoj vatri oko 8-10 minuta zatim okrenite lepinju. Poklopite i pržite na laganoj vatri još oko 5 minuta. Možda ćete želeti da napravite i sočnu pitu sa tikvicama i sirom.

Pročitajte kako se pravi savršena pita sa višnjama iz tiganja

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

ZA SVAKU BOLJKU IMA LEK! Neša pravi pljeskavice od CRVA, servira ŽIVE BUBE, a u njegovom restoranu NE MOŽEŠ da nađeš mesto (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa