SAMBUK OD JABUKE: Jednostavan i kremast kolač koji ima malo kalorija, a ukus mu je kao maršmelou

Sambuk je neobična poslastica od jabuke koju možete da prilagodite vašem ukusu.

Shutterstock

Sambuk je lagana poslastica koja ima malo kalorija, ali je bogata ugljenim hidratima. Glavni sastojak su jabuke, a ostalo možete da prilagođavate po vašem ukusu. Možete da dodate i aromu vanile, cimet... Takođe, možete da dekorišete listovima mente. Po želji pripremite jednu od najjednostavnijih poslastica

Sastojci:

  • 200 g jabuka 
  • 1 belance 
  • 100 g šećera 
  • 8 g želatina 
  • 60-80 ml vode 

Priprema:

Jabuke isecite na polovine ili četvrtine, ogulite, stavite u pleh i pecite u rerni 15-20 minuta. Želatin pomešajte sa vodom. Kuvane jabuke izblendirajte. Nabubreli želatin zagrejte na pari, a u pire od jabuka dodajte belance i šećer. Umutite, pa sipajte želatin i opet umutite. Sipajte smesu u posude, stavite u frižider i ostavite da se stegne.

Izvor: Stvar ukusa