1. Skuvati testeninu, prema uputstvu s pakovanja, u dosta kipuće i blago posoljene vode. Procediti. Meso iseći na kocke. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

2. Zagrejati maslac i propržiti meso (na umerenoj temperaturi, da maslac ne pregori i dobije neugodan miris). Oljuštiti i iseckati crni luk na kockice. Očistiti, oljuštiti i iseckati na kolutiće šargarepu i praziluk. Sve iseckano povrće dodati mesu i naliti vrućom vodom. Krčkati oko 7 minuta. Posoliti, pobiberiti, dodati suvi začin i začiniti na kraju kuvanja s malo rendanog muskatnog oraščića i čilija u prahu.

3. Pomešati slatku pavlaku i žumanca. Umešati u čorbu koja više ne vri i nije na ringli – ne sme da kuva, da se ne bi zgrušala pavlaka. Dodati još prethodno skuvanu spiralnu jajčanu testeninu i na polovine isečen čeri paradajz. Staviti jelo u rernu na oko 15 minuta, da se zapeče. Po želji posuti na kraju peršunom.


Sastojci:

500 g spiralne testenine
400 g pilećeg fileta
2 kašike maslaca
2 glavice luka
500 g šargarepe
1 praziluk
biber
malo rendanog muskatnog oraščića
čili u prahu
200 ml neutralne pavlake
2 žumanceta
so, začin od suvog povrća
200g čeri paradajza