Ovo predjelo se odlično uklapa bilo da je slava ili neka proslava.
Sastojci:
150 g mekog sira
8 jaja
50 g pšenice belice
80 g kiselih krastavaca
100 g majoneza
200 g senfa
so
biber
peršunovo lišće
celer
zelena salata
Priprema:
Pšenicu skuvati u vodi i ostaviti da se ohladi, a zatim je procediti i na platnenoj salveti malo prosušiti. Jaja tvrdo obariti, iseći uzduž i izvaditi žumanca. Samleti žumanca zajedno sa kiselim krastavcima, kuvanom pšenicom i dodatkom peršunovog i celerovog lišća. Dodati senf i majonez, pa dobro promešati i napuniti polutke jaja. Ovako punjena jaja servirati na ovalu obloženom zelenom salatom, dekorisati po želji i služiti.
Po receptu Milijana Stojanića.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom