Ovo predjelo se odlično uklapa bilo da je slava ili neka proslava.

Sastojci:

150 g mekog sira

8 jaja

50 g pšenice belice

80 g kiselih krastavaca

100 g majoneza

200 g senfa

so

biber

peršunovo lišće

celer

zelena salata

Priprema:

Pšenicu skuvati u vodi i ostaviti da se ohladi, a zatim je procediti i na platnenoj salveti malo prosušiti. Jaja tvrdo obariti, iseći uzduž i izvaditi žumanca. Samleti žumanca zajedno sa kiselim krastavcima, kuvanom pšenicom i dodatkom peršunovog i celerovog lišća. Dodati senf i majonez, pa dobro promešati i napuniti polutke jaja. Ovako punjena jaja servirati na ovalu obloženom zelenom salatom, dekorisati po želji i služiti.

Po receptu Milijana Stojanića.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs