Uživajte u čarobnom ukusu ove zdrave čorbe...

Sastojci: 

80 g pšenice

2 kašike maslinovog ulja

150 g praziluka (beli i zeleni deo)

200 g stabljike celera

1 kašika suvog biljnog začina

1 l vode

50 ml pavlake za kuvanje

1 kašika naseckanog lista celera

Priprema:

Pšenicu operite i namočite preko noći. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk, praziluk i stabljike celera narezane na tanke kolutove. Dodajte namočenu pšenicu, suvi biljni začin i nalijte vodom. Kuvajte dok povrće i pšenica ne omekšaju. Po potrebi pobiberite i posolite.

Na kraju sve sastojke usitnite električnom seckalicom, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da supa provri.

Dekorišite naseckanim celerom i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs