Uživajte u čarobnom ukusu ove zdrave čorbe...
Sastojci:
80 g pšenice
2 kašike maslinovog ulja
150 g praziluka (beli i zeleni deo)
200 g stabljike celera
1 kašika suvog biljnog začina
1 l vode
50 ml pavlake za kuvanje
1 kašika naseckanog lista celera
Priprema:
Pšenicu operite i namočite preko noći. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk, praziluk i stabljike celera narezane na tanke kolutove. Dodajte namočenu pšenicu, suvi biljni začin i nalijte vodom. Kuvajte dok povrće i pšenica ne omekšaju. Po potrebi pobiberite i posolite.
Na kraju sve sastojke usitnite električnom seckalicom, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da supa provri.
Dekorišite naseckanim celerom i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno