Od pečenih paprika se pravi omiljena srpska zimnica, a to je ajvar, ali jednako su ukusne ako ih jedete i kao salatu. Takođe, od njih možete da napravite neodoljivi namaz, u koji ćete dodati feta sir, grčki jogurt i med. Savršena kombinacija sastojaka i ukusa čini ovaj namaz jednim od najboljih.

  • Sastojci:
  • 3 pečene paprike
  • 3 čena belog luka
  • 200 g feta sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašika meda
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • peršun

Priprema:
Ako u zamrzivaču nemate pečene paprike, koristite sveže. Stavite ih na pleh sa sve celim čenovima belog luka, pa prelijte maslinovim ulje i pecite na 200°C. Gotove paprike oljuštite i očistite, pa stavite u blender. Dodajte mrvljenu fetu, maslinovo ulje (2 kašike), grčki jogurt, med i pospite tucanom paprikom. Dobro izblendirajte i namaz je gotov. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE