Od pečenih paprika se pravi omiljena srpska zimnica, a to je ajvar, ali jednako su ukusne ako ih jedete i kao salatu. Takođe, od njih možete da napravite neodoljivi namaz, u koji ćete dodati feta sir, grčki jogurt i med. Savršena kombinacija sastojaka i ukusa čini ovaj namaz jednim od najboljih.
- Sastojci:
- 3 pečene paprike
- 3 čena belog luka
- 200 g feta sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike grčkog jogurta
- 1 kašika meda
- 1/2 kašičice tucane paprike
- peršun
Priprema:
Ako u zamrzivaču nemate pečene paprike, koristite sveže. Stavite ih na pleh sa sve celim čenovima belog luka, pa prelijte maslinovim ulje i pecite na 200°C. Gotove paprike oljuštite i očistite, pa stavite u blender. Dodajte mrvljenu fetu, maslinovo ulje (2 kašike), grčki jogurt, med i pospite tucanom paprikom. Dobro izblendirajte i namaz je gotov.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus