Pečene paprike su dragulj svake zimnice, a mi predlažemo da od njih napravite preukusnu slanu tortu. One se obično služe kada su slave ili praznici, ali danas slane torte mogu da ulepšaju svaku trepzu, a super su predlog za večeru. Savršena kombinacija pečenih paprika, belog mesa, šunke i sira čini je fantastičnom.
- Sastojci:
- 500 g crvene paprike
- 700 g pilećeg filea
- 5 jaja
- 2 kašičice italijanskog začina
- 200 g brašna
- 150 g šunke
- 200 g sira
- 100 g kisele pavlake
- 1 kašičica kima
Priprema:
Ispecite paprike u rerni ili na šporetu, pa ih stavite u najlon kesu i ostavite da potpare. Očistite paprike, pa sklonite peteljku i semenke. Presecite paprike na pola po dužini. Poređajte paprike u kalup koji ste obložili providnom folijom. Ali poređajte tako da pokriju dno i da deo viri iz tepsije. Meso i secite na baš tanke šnicle, pa u jednoj posudi umutite 4 jajeta sa kašičicom italijanskog začina, a u drugu posudu sipajte brašno. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja, a onda poređajte na dno kalupa. Preko poređajte šunku, a onda i rendani sir. Opet meso, šunka, sir i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude meso. Naravno meso svaki put uvaljate u brašno, pa u jaja. Umutite jaje sa pavlakom i pospite italijanskim začinom, a onda prelijte preko mesa. Na sredinu stavite pečenu papriku koja je preostala, pa preklopite pečenom paprikom koja viri iz kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera