Pečene paprike su dragulj svake zimnice, a mi predlažemo da od njih napravite preukusnu slanu tortu. One se obično služe kada su slave ili praznici, ali danas slane torte mogu da ulepšaju svaku trepzu, a super su predlog za večeru. Savršena kombinacija pečenih paprika, belog mesa, šunke i sira čini je fantastičnom.  

  • Sastojci:
  • 500 g crvene paprike 
  • 700 g pilećeg filea 
  • 5 jaja 
  • 2 kašičice italijanskog začina 
  • 200 g brašna 
  • 150 g šunke 
  • 200 g sira 
  • 100 g kisele pavlake 
  • 1 kašičica kima  

Priprema: 

Ispecite paprike u rerni ili na šporetu, pa ih stavite u najlon kesu i ostavite da potpare. Očistite paprike, pa sklonite peteljku i semenke. Presecite paprike na pola po dužini. Poređajte paprike u kalup koji ste obložili providnom folijom. Ali poređajte tako da pokriju dno i da deo viri iz tepsije. Meso i secite na baš tanke šnicle, pa u jednoj posudi umutite 4 jajeta sa kašičicom italijanskog začina, a u drugu posudu sipajte brašno. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja, a onda poređajte na dno kalupa. Preko poređajte šunku, a onda i rendani sir. Opet meso, šunka, sir i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude meso. Naravno meso svaki put uvaljate u brašno, pa u jaja. Umutite jaje sa pavlakom i pospite italijanskim začinom, a onda prelijte preko mesa. Na sredinu stavite pečenu papriku koja je preostala, pa preklopite pečenom paprikom koja viri iz kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/Petar Slana torta od krekera

Izvor: Stvar ukusa