Sastojci:

  • 250 g kiselih krastavaca
  • 300 g kuvanog pilećeg filea
  • 2 kuvane šargarepe
  • 1 luk
  • 3 kuvana jajeta
  • 1 avokado
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike jogurta
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašičice soli
  • biber po ukusu
  • šaka mirođije
Zašto treba da jedete jaja?

Jaja su vrlo hranljiva i sadrže vitamin D, E, K, B6, kalcijum i cink. Pored toga sadrže i Omega-3 kiseline. Doprinose povećanju dobrog holesterola, a sadrže i antioksidanse koji doprinose zdravlju očiju. Izvor su proteina i aminokiselina.

Recept za najukusniju salatu:

Kako biste napravili ovu salatu suvani pileći file isecite na male kocke. Oljuštite i iseckajte kuvanu šargarepu, kao i kisele krastavce. Očistite i sitno iseckajte luk, a jaja krupno isecite. Avokado takođe isecite na kockice.

U velikoj činiji pomešajte pileći file, luk, kuvanu šargarepu, kisele krastavce, kuvana jaja i avokado. Posolite i pobiberite po ukusu.

U posebnoj posudi pomešajte maslinovo ulje, jogurt, senf, so i biber. Dobro promešajte dok se ne sjedine. Prelijte preliv preko salate i lagano promešajte da se sjedine. Na kraju dodajte seckanu mirođiju i ukrasite.

Salata možete poslužiti odmah ili je ohladite u frižideru 30 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i najzdraviju salatu sa piletinom i maslinama.

Pročitajte i kako se pravi princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima

BONUS VIDEO

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa