Sastojci:
- 250 g kiselih krastavaca
- 300 g kuvanog pilećeg filea
- 2 kuvane šargarepe
- 1 luk
- 3 kuvana jajeta
- 1 avokado
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike jogurta
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašičice soli
- biber po ukusu
- šaka mirođije
Recept za najukusniju salatu:
Kako biste napravili ovu salatu suvani pileći file isecite na male kocke. Oljuštite i iseckajte kuvanu šargarepu, kao i kisele krastavce. Očistite i sitno iseckajte luk, a jaja krupno isecite. Avokado takođe isecite na kockice.
U velikoj činiji pomešajte pileći file, luk, kuvanu šargarepu, kisele krastavce, kuvana jaja i avokado. Posolite i pobiberite po ukusu.
U posebnoj posudi pomešajte maslinovo ulje, jogurt, senf, so i biber. Dobro promešajte dok se ne sjedine. Prelijte preliv preko salate i lagano promešajte da se sjedine. Na kraju dodajte seckanu mirođiju i ukrasite.
Salata možete poslužiti odmah ili je ohladite u frižideru 30 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i najzdraviju salatu sa piletinom i maslinama.
Pročitajte i kako se pravi princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom
Greška koju svi pravimo u kuhinji – evo šta nikako ne smete ribati žicom za sudove