Sastojci:
Za domaće rezance:
- 1 jaje
- 1 šolja brašna
- Malo vode (po potrebi)
- 1 kašičica soli
Za supu:
- 1 glavica crnog luka
- 1 paprika
- 1 paradajz
- 1 krompir
- 1 šargarepa
- So po ukusu
- Korijander po ukusu
Za ćufte:
- 250 g mlevenog mesa
- 50 g pirinča
- So i biber po ukusu
Kako da napravite supu:
Ova bogata i mirisna supa sa domaćim rezancima i sočnim ćuftama pravo je gurmansko jelo. Kombinacija povrća, začina i domaćih testenina čini je savršenim obrokom za hladnije dane ili kada vam treba nešto hranljivo i ukusno.
Pravljenje domaćih rezanaca: U činiji umutite jaje i dodajte so. Postepeno dodajte brašno i mesite testo, dodajući po malo vode dok ne dobijete čvrsto, ali glatko testo. Ostavite da odstoji 10-15 minuta. Razvucite testo tanko i iseckajte na tanke rezance. Ostavite ih sa strane dok pripremate supu.
Priprema supe: U šerpi zagrejte malo ulja i propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte iseckanu papriku i šargarepu, pa nastavite da dinstate još nekoliko minuta. Dodajte oljušten i sitno seckan paradajz i nastavite da kuvate dok ne pusti sok. Dodajte krompir isečen na kockice i nalijte oko 1,5 l vode. Posolite po ukusu i pustite da provri.
Priprema ćufti: U činiji pomešajte mleveno meso, opran pirinač, so i biber. Oblikujte male kuglice veličine oraha.
Kada supa provri, lagano dodajte ćufte jednu po jednu i smanjite vatru. Kuvajte oko 15-20 minuta. Kada su ćufte skoro kuvane, dodajte domaće rezance u supu. Kuvajte još 5-7 minuta dok rezanci ne omekšaju. Po želji dodajte malo korijandera za aromu.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda