Sastojci:
- 145 g mešavine zelene salate
- 230 g g jagoda, oljuštenih i isečenih na kriške
- 80 g feta sira, izmrvljenog
- 40 g ljubičastog luka, tanko isečenog
- 50 g badema, prepečenih
Za preliv:
- 60 ml maslinovog ulja
- 60 ml crvenog vinskog sirćeta
- 2 kašike meda
- 2 kašičice senfa
- 0,5 kašičice soli, ili po ukusu
- 0,25 kašičice crnog bibera, ili dodati po ukusu
Recept za salatu sa jagodama i feta sirom:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo stavite tiganj na srednju vatru. Dodajte seckane bademe u suvi tiganj i prepecite ih, često mešajući dok ne zamirišu i ne porumene (5-7 minuta). Prebacite ih u činiju i ostavite sa strane da se ohlade.
U tegli pomešajte sastojke za preliv - ulje, sirće, senf, med, so i biber, i mućkajte dok se dobro ne sjedine. U veliku činiju za serviranje ubacite opranu i iseckanu zelenu salatu. Preko stavite seckane jagode, crveni luk, bademe i feta sir.
Neposredno pre serviranja, prelijte salatu prelivom i promešajte da se ukusi sjedine. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i vitaminsku salatu sa kupusom, šargarepom i krastavcem.
Pročitajte kako se pravi ćureća salata sa orasima i mladim lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem