Sastojci:

  • 200 g kukuruza iz konzerve (procediti)
  • 2 tvrdo kuvana jajeta
  • 1 svež krastavac 
  • 75 g kačkavalja
  • 1 veza rotkvica
  • Svež peršun (za dekoraciju)
  • Majonez po potrebi
  • So po ukusu

Priprema:

Ova slojevita salata je idealna za prazničnu trpezu, porodične ručkove ili kao lagano predjelo – šarena, osvežavajuća i dekorativna, sa kombinacijom blagih i hrskavih sastojaka.

Savet:

Za bolji ukus i izgled, ostaviti salatu da odstoji u frižideru barem 1 sat pre serviranja – slojevi će se povezati, a salata će se lepo rashladiti.

Na tanjir ili u činiju počnite sa ređanjem sastojaka sloj po sloj.

Prvi sloj – kukuruz, posolite po ukusu i premažite tankim slojem majoneza.

Drugi sloj – rendana tvrdo kuvana jaja, zatim opet tanki sloj majoneza.

Treći sloj – sitno seckani krastavac na kockice, malo soli, pa majonez.

Četvrti sloj – rendani sir, potom majonez.

Peti sloj – rendane rotkvice, pa završni sloj majoneza.

Ukrasiti listićima svežeg peršuna ili dodatnim rotkvicama po želji.

Bonus video

Slaganje salate kao u restoranima Izvor: Slaganje salate kao u restoranima