Sastojci:
- 200 g kukuruza iz konzerve (procediti)
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 1 svež krastavac
- 75 g kačkavalja
- 1 veza rotkvica
- Svež peršun (za dekoraciju)
- Majonez po potrebi
- So po ukusu
Priprema:
Ova slojevita salata je idealna za prazničnu trpezu, porodične ručkove ili kao lagano predjelo – šarena, osvežavajuća i dekorativna, sa kombinacijom blagih i hrskavih sastojaka.
Na tanjir ili u činiju počnite sa ređanjem sastojaka sloj po sloj.
Prvi sloj – kukuruz, posolite po ukusu i premažite tankim slojem majoneza.
Drugi sloj – rendana tvrdo kuvana jaja, zatim opet tanki sloj majoneza.
Treći sloj – sitno seckani krastavac na kockice, malo soli, pa majonez.
Četvrti sloj – rendani sir, potom majonez.
Peti sloj – rendane rotkvice, pa završni sloj majoneza.
Ukrasiti listićima svežeg peršuna ili dodatnim rotkvicama po želji.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini