Sastojci:
- 250 g kuskusa
- 325 ml prokuvane vode
- 1 ravna kašičica povrtnog bujona
- 50 ml maslinovog ulja
- ½ malog ljubičastog luka, sitno iseckanog
- ¼ krastavca grubo iseckanog
- 100 g tikvice, iseckane
- 200 g čeri paradajza isečenog na pola
- 10 maslina bez koštica isečenih na pola
- 100 g feta sira isečenog na kockice
- 2 pune kašike seckanih listova bosiljka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 puna kašičica seckanih listova nane
- sok od 1 limuna
- 2 čena belog luka iseckana
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
- ¼ kašičice morske soli
Recept za mediteransku salatu sa kuskusom i fetom:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo napravite bujon pa ubacite kuskus veliku posudu. Sipajte bujon i promešajte sve zajdeno, a zatim pokrijte posudu providnom folijom. Ostavite 10 minuta ili dok kuskus ne upije svu tečnost.
Viljuškom razvaljajte kuskus, a zatim ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, dodajte seckano začinsko bilje i limunov sok. Dobro promešajte.
Zatim dodajte seckano povrće i umešajte ga u kuskus. Na kraju, dodajte feta sir, masline, maslinovo ulje, so i biber i sve zajedno promešajte. Prebacite u veliku posudu za serviranje i odmah uživajte. Možda ćete želeti da napravite i prolećnu salatu sa jabukama i orasima.
Pročitajte kako se prave nudle od tikvica: Omiljeno jelo Ane Ivanović tokom toplih dana
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini