Sastojci:

  • 250 g kuskusa
  • 325 ml prokuvane vode
  • 1 ravna kašičica povrtnog bujona
  • 50 ml maslinovog ulja
  • ½ malog ljubičastog luka, sitno iseckanog
  • ¼ krastavca grubo iseckanog
  • 100 g tikvice, iseckane
  • 200 g čeri paradajza isečenog na pola
  • 10 maslina bez koštica isečenih na pola
  • 100 g feta sira isečenog na kockice
  • 2 pune kašike seckanih listova bosiljka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 puna kašičica seckanih listova nane
  • sok od 1 limuna
  • 2 čena belog luka iseckana
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • ¼ kašičice morske soli
Savet plus:

Kada napravite salatu možete da je čuvate u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru. Pojedite je u roku od dva dana, jer nije pogodna za zamrzavanje. Možete da je napravite dan ranije ako želite. Da biste uštedeli vreme, možete pripremiti kuskus prethodne večeri, samo ga prebacite u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u frižideru.

Recept za mediteransku salatu sa kuskusom i fetom:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo napravite bujon pa ubacite kuskus veliku posudu. Sipajte bujon i promešajte sve zajdeno, a zatim pokrijte posudu providnom folijom. Ostavite 10 minuta ili dok kuskus ne upije svu tečnost.

Viljuškom razvaljajte kuskus, a zatim ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, dodajte seckano začinsko bilje i limunov sok. Dobro promešajte.

Zatim dodajte seckano povrće i umešajte ga u kuskus. Na kraju, dodajte feta sir, masline, maslinovo ulje, so i biber i sve zajedno promešajte. Prebacite u veliku posudu za serviranje i odmah uživajte. Možda ćete želeti da napravite i prolećnu salatu sa jabukama i orasima.

Pročitajte kako se prave nudle od tikvica: Omiljeno jelo Ane Ivanović tokom toplih dana

BONUS VIDEO

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa