Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 5 kiselih krastavaca
  • 2 kobasice (kuvane ili blago pečene)
  • 1 mali crni luk
  • 1 kuvano jaje
  • 100 ml soka od kiselih krastavaca
  • 1 kašika senfa 
  • 100 ml ulja
  • 50 ml kravljeg mleka
  • So po ukusu

Priprema:

Ova salata je pravo letnje jelo – hladna, kremasta, a bogata krompirom, jajima, povrćem i kobasicom. Može da stoji u frižideru, lako se nosi na posao ili piknik, i savršena je kad vam ne prija vruć ručak.

Savet:

Za dodatnu svežinu, ubacite šaku seckanog peršuna ili mladog luka.

Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite i isecite na kockice. Kisele krastavce, kobasice, luk i jaje sitno naseckajte i dodajte krompiru.

U posebnoj činiji umutite senf, mleko, sok od krastavaca i ulje – dok ne dobijete kremasti preliv. Prelijte preko salate, dodajte so po ukusu i sve lagano promešajte. Ostavite da se dobro ohladi pre služenja.

Bonus video

00:50
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane