Sastojci:
- 2–3 krompira
- 2 l vode
- 200 g lovačkih kobasica
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 kašike topljenog sira (u listićima ili iz kockica)
- so, začin za piletinu i dimljena paprika – po ukusu
- 1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Nežno kremasta i bogata ukusima, ova čorba od sira i lovačkih kobasica pravi je izbor za letnje dane kada poželite nešto kuvano, a lagano i zasitno.
U šerpi zakuvajte 2 litra vode sa malo soli i dodajte oljušten i iseckan krompir. Kuvajte 7 minuta od ključanja. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dodajte sitno seckane lovačke kobasice, pa sve zajedno pržite dok lepo zamiriše.
Prženu mešavinu prebacite u šerpu sa krompirom, dodajte začin za piletinu, dimljenu papriku i topljeni sir. Promešajte da se sir otopi i sjedini. Na kraju dodajte seckani peršun, poklopite i ostavite da odmori 10 minuta pre služenja.
Bonus video
