Sastojci:

  • 2–3 krompira
  • 2 l vode
  • 200 g lovačkih kobasica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 3 kašike topljenog sira (u listićima ili iz kockica)
  • so, začin za piletinu i dimljena paprika – po ukusu
  • 1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Nežno kremasta i bogata ukusima, ova čorba od sira i lovačkih kobasica pravi je izbor za letnje dane kada poželite nešto kuvano, a lagano i zasitno.

Savet:

Ako volite gušće čorbe, izvadite deo krompira, izgnječite ga viljuškom i vratite nazad u čorbu – dobićete dodatnu kremastu strukturu bez dodatka brašna.

U šerpi zakuvajte 2 litra vode sa malo soli i dodajte oljušten i iseckan krompir. Kuvajte 7 minuta od ključanja. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dodajte sitno seckane lovačke kobasice, pa sve zajedno pržite dok lepo zamiriše.

Prženu mešavinu prebacite u šerpu sa krompirom, dodajte začin za piletinu, dimljenu papriku i topljeni sir. Promešajte da se sir otopi i sjedini. Na kraju dodajte seckani peršun, poklopite i ostavite da odmori 10 minuta pre služenja.

Bonus video

00:15
Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii