Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 jaje
  • ½ kašičice suvog belog luka
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Hrskave spolja, sočne iznutra – ove grisine od piletine odlična su zamena za klasične štapiće i savršene su za doručak, užinu ili kao proteinski dodatak obroku. Prave se brzo, bez pohovanja i prženja, a jedu se s nogu!

Savet:

Ako želite dodatnu hrskavost, na kraju kratko uključite ventilator ili gril opciju u rerni poslednjih 2–3 minuta pečenja.

Iseckajte pileća prsa i ubacite ih u blender. Dodajte jaje, suvi beli luk, dimljenu papriku, so i biber. Miksujte dok ne dobijete jednoličnu, gustu smesu. Prebacite smesu u kesu za ukrašavanje kolača ili običnu kesu kojoj ćete odseći vrh.

Istiskujte smesu na pleh obložen papirom za pečenje u obliku duguljastih štapića.

Stavite u unapred zagrejanu rernu na 200°C sa lagano otvorenim vratima (npr. drvena varjača u vratima) i pecite 15 minuta.

Zatvorite vrata rerne i nastavite pečenje još 15–20 minuta, u zavisnosti od debljine štapića.

Bonus video

00:36
brze grisine sa mocarelom Izvor: Instagram/nismo_kod_kuce