Sastojci:
- 300 g cvekle
- 1 crni luk
- 60 g kiselog krastavca
- 150 g pasulja iz konzerve
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike ulja
- so i šećer po ukusu
Recept za salatu od cvekle, pasulja i kiselih krastavaca:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo iseckajte jedan luk i propržite ga u malo ulja. Cveklu narendajte i po potrebi dodajte prstohvat šećera. Kisele krastavčiće iseckajte i pomešajte sa cveklom, pa dodajte pasulj iz konzerve, kao i prženi luk.
Dodajte potom kašičicu senfa i malo ulja, pa sve dobro promešajte. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i letnju kremastu salatu od krastavca i rotkvice.
Pročitajte kako se pravi salata krcata povrćem sa prelivom od grožđa i meda
BONUS VIDEO
StvarUkusa
