Sastojci:

  • 300 g cvekle
  • 1 crni luk
  • 60 g kiselog krastavca
  • 150 g pasulja iz konzerve
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike ulja
  • so i šećer po ukusu
Zašto je korisno da jedete cveklu?

Cvekla je hranljivo povrće, bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima. Sadrži malo kalorija, uglavnom potičući od ugljenih hidrata, pretežno prostih šećera poput saharoze, glukoze i fruktoze. Sto grama sirove cvekle ima oko 43 kalorije.

Recept za salatu od cvekle, pasulja i kiselih krastavaca:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo iseckajte jedan luk i propržite ga u malo ulja. Cveklu narendajte i po potrebi dodajte prstohvat šećera. Kisele krastavčiće iseckajte i pomešajte sa cveklom, pa dodajte pasulj iz konzerve, kao i prženi luk.

Dodajte potom kašičicu senfa i malo ulja, pa sve dobro promešajte. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i letnju kremastu salatu od krastavca i rotkvice.

Pročitajte kako se pravi salata krcata povrćem sa prelivom od grožđa i meda

BONUS VIDEO

00:50
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane

StvarUkusa