Sastojci:
- 500 g tikvica
- 1 crni luk, podeljena upotreba
- 1 jaje
- 2-3 kašike brašna
- šaka mirođije
- 250 g mlevenog pilećeg filea
- so i biber - po ukusu
Recept za pljeskavice od tikvica i piletine:
Kako biste napravili ove pljeskavice, prvo narendajte tikvice i posolite ih sa pola kašičice soli, promešajte, pa ostavite da odstoje 5-10 minuta dok ne puste sok. Izmeljite meso od pilećeg filea. Iseckajte polovinu crnog luka i propržite ga na ulju. Dodajte taj luk u mleveno meso, posolite i pobiberite po ukusu, pa dobro promešajte.
Iseckajte šaku mirođije, pa dobro iscedite tikvice. Dodajte im mirođiju i pola luka, kao i 1 jaje. Zatim ubacite 2-3 kašike brašna i mešajte dok ne postane glatko. Zagrejte tiganj sa uljem, rasporedite jednu kašiku smese od tikvica i odozgo stavite sloj mlevenog mesa. Pržite oko 4-5 minuta sa svake strane, okrećući. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i visokoproteinske pljeskavice od tunjevine i ovsene kaše.
Pročitajte kako se prave pljeskavice od kupusa i šargarepe
BONUS VIDEO
StvarUkusa
