Sastojci:
- 280 g tunjevine
- 90 g ovsenih pahuljica, pročitajte napomene
- 2 jajeta
- ½ seckanog crnog luka
- 2 čena vrlo sitno iseckanog belog luka
- ¼ vezice seckanog peršuna
- so po ukusu
- crni biber po ukusu
- ¼ kašičice ljute tucane paprike, po želji
- 2-3 kašike maslinovog ulja
Recept za visokoproteinske pljeskavice od tunjevine i ovsene kaše:
Kako biste napravili ove pljeskavice, prvo dobro ocedite tunjevinu i stavite je u veliku posudu za mešanje. Izrendajte crni luk, iseckajte beli luk i sitno iseckajte peršun. Dodajte u posudu. Ubacite ovsene pahuljice u procesor hrane ili blender i izblendirajte ih u grubo brašno, oko 1-2 minuta.
Dodajte ih u posudu. Začinite solju, biberom i tucanom paprikom. U maloj posudi umutite jaja, a zatim ih sipajte u smesu sa tunjevinom. Sve dobro promešajte. Ostavite smesu da odstoji 5-10 minuta da se ovsene pahuljice hidriraju.
Vlažnim rukama oblikujte smesu u 10 pljeskavica. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Pržite pljeskavice 3–4 minuta sa svake strane, ili dok ne porumene i ne postanu hrskave. Možda ćete želeti da napravite i pljeskavice od kupusa i šargarepe.
Pročitajte kako se prave posne pljeskavice od patlidžana i leblebija
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini