Sastojci:
- 30 g putera
- 1 luk, sitno isečen
- 2 čena belog luka, mlevena
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 500 ml vode ili pilećeg bujona
- 1 šargarepa, narezana na kockice
- 1 glavica brokolija, isečena na cvetove
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g čedar sira, rendanog
- So i biber po ukusu
Kako se pravi čorba:
Zimski meseci su idealan period u godini da napravite neku čorbu, a mi vam donosimo recept za čorbu sa brokolijem.
U velikoj šerpi istopite puter na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte mleveni beli luk i beli luk u prahu i kuvajte još minut, pazeći da ne zagore. U šerpu sipajte vodu ili pileću čorbu. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice i cvetove brokolija. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 15-20 minuta, ili dok povrće ne omekša.
U maloj činiji pomešajte kukuruzni skrob sa malo hladne vode dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u čorbu i neprestano mešajte da ne bi došlo do grudvica. Čorba će se brzo zgusnuti.
Smanjite toplotu na minimum. Dodajte pavlaku za kuvanje i rendani čedar sir. Mešajte dok se sir potpuno ne otopi, a čorba postane glatka i kremasta.
Začinite solju i biberom po ukusu. Čorbu poslužite toplu.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda