Sastojci:
- 300–350 g kupusa
- 2 sveža krastavca
- 3–4 kuvana jajeta
- 1–2 crna luka
- 1–2 kašike biljnog ulja (za prženje luka)
- Prstohvat šećera
- 2–3 kašike pavlake ili majoneza
- So, biber po ukusu
- Sveže zelenilo po želji (peršun, mirođija)
Priprema:
Ova kupus salata je jednostavna, ali njena posebnost leži u karamelizovanom crnom luku koji joj daje bogat i sladak šmek. Savršen je prilog za svaki ručak ili lagani obrok tokom cele godine.
Kupus sitno iseckajte ili narendajte. Krastavce iseckajte na tanke kolutove ili kockice. Kuvana jaja oljuštite i iseckajte na kockice.
Crni luk iseckajte na tanke kolutove i propržite na ulju sa prstohvatom šećera dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite da se malo ohladi.
U velikoj činiji pomešajte kupus, krastavce, jaja i prženi luk. Dodajte pavlaku ili majonez, posolite i pobiberite po ukusu. Dobro izmešajte. Na kraju dodajte seckano sveže zelenilo po želji.
Bonus video
