Šarena obrok salata je pravi izbor kada želite nešto lagano, a zasitno. Hrskavo povrće u kombinaciji sa maslinama i kukuruzom daje bogat ukus i lepu boju. Kremasti sos od majoneza, senfa i limuna zaokružuje sve sastojke u savršen zalogaj.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: salata

Porcije: 4

Vreme pripreme: 20 minuta

Težina: lako

Sastojci:

Za salatu:

  • 200 g kupusa
  • 2 šargarepe
  • 1 crni luk (srednje veličine)
  • 2 paradajza
  • 150 g kukuruza (kuvanog ili iz konzerve)
  • 50 g maslina

Za sos:

  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mešavine peršuna, origana, belog luka i čili pahuljica
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • Sok od 1 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
Savet:

Dodajte pržene semenke suncokreta ili bundeve pred serviranje – unećete hrskavost i još lepši ukus u salatu.

Priprema:

Priprema povrća

Sitno narendajte kupus i šargarepu. Naseckajte luk na tanke polumesece. Isecite paradajz na kockice, masline na kolutiće. Dodajte kukuruz.

Pravljenje sosa

U posudi pomešajte majonez, senf, maslinovo ulje, limunov sok, so i mešavinu začina. Umutite dok ne dobijete glatku smesu.

Spajanje

Prelijte sos preko povrća i pažljivo promešajte. Ostavite 10 minuta u frižideru da se ukusi prožmu.

Bonus video

00:50
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane