Šarena obrok salata je pravi izbor kada želite nešto lagano, a zasitno. Hrskavo povrće u kombinaciji sa maslinama i kukuruzom daje bogat ukus i lepu boju. Kremasti sos od majoneza, senfa i limuna zaokružuje sve sastojke u savršen zalogaj.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: salata
Porcije: 4
Vreme pripreme: 20 minuta
Težina: lako
Sastojci:
Za salatu:
- 200 g kupusa
- 2 šargarepe
- 1 crni luk (srednje veličine)
- 2 paradajza
- 150 g kukuruza (kuvanog ili iz konzerve)
- 50 g maslina
Za sos:
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mešavine peršuna, origana, belog luka i čili pahuljica
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
- Sok od 1 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Priprema povrća
Sitno narendajte kupus i šargarepu. Naseckajte luk na tanke polumesece. Isecite paradajz na kockice, masline na kolutiće. Dodajte kukuruz.
Pravljenje sosa
U posudi pomešajte majonez, senf, maslinovo ulje, limunov sok, so i mešavinu začina. Umutite dok ne dobijete glatku smesu.
Spajanje
Prelijte sos preko povrća i pažljivo promešajte. Ostavite 10 minuta u frižideru da se ukusi prožmu.
Bonus video
