Jednostavnije od ovoga ne može – samo dva sastojka, a ukus bogat i pun prirodnih nota. Lešnik i kestenov med se savršeno stapaju u teglu koju možete koristiti za doručak, kolače ili kao zdravu užinu. Spremite ga jednom i imaćete slatki zalogaj pri ruci tokom čitavog meseca.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: namaz

Porcije/Količina: 1 tegla

Ukupno vreme pripreme: 10 minuta

Težina: lako

Sastojci (za 1 teglu):

  • 125 g lešnika
  • 140 g kestenovog meda (ili drugog meda po izboru)
Savet:

Koristite kvalitetan med jer on nosi glavni ukus – što je med aromatičniji, to će i vaš domaći šumski med biti posebniji.

Priprema:

Prprema meda

Sameljite lešnike u blenderu ili secku dok ne dobijete krupnu pastu. Dodajte med i mutite dok se masa ne sjedini i postane kremasta. Prebacite u staklenu teglu i dobro zatvorite.

Čuvanje

Čuvajte u frižideru u dobro zatvorenoj tegli do 1 meseca.

Bonus video

00:08
Kroasani sa kremom od lešnika Izvor: instagram/cookistwow